pot@kabelnet.net

POT

Društvo za pomoč zasvojenim od nedovoljenih drog in njihovim bližnjim Ilirska Bistrica

Evropska spletna raziskava o uporabi drog 2021

18. 3. 2021

Nacionalni inštitut za javno zdravje se je pridružil mednarodni raziskavi o uporabi drog, ki jo koordinira Evropski center za spremljanje drog in zasvojenosti z drogami (EMCDDA).

Z zbranimi informacijami se bo dobilo boljši vpogled v uporabo drog v Sloveniji in Evropi.

V raziskavi lahko sodelujejo osebe, stare 18 let in več, ki so v zadnjih 12 mesecih vsaj enkrat uporabile katero izmed naslednjih drog: konopljo (hašiš ali marihuano), kokain, ekstazi/MDMA, amfetamin, metamfetamin, heroin ali katerokoli novo psihoaktivno snov.

Raziskava se izvaja v obliki spletne ankete med osebami, ki uporabljajo droge. Ankete je povsem anonimna in ne zajema podatkov, s pomočjo katerih bi lahko identificirali anketiranca. Podatki so zaupni.

Sodelovanje v anketi je prostovoljno.

Za sodelovanje v raziskavi klikni na spodnjo povezavo:

Pohod na Sv. Katarino pri Jelšanah

24. 5. 2013

V torek, 21. maja, smo se skupaj odpravili na krajši pohod na Sv. Katarino, ki je 691 m visok hrib nad vasjo Novokračine pri Jelšanah ob slovensko-hrvaški meji. Na začetku lahkotne gozdne poti nas tabla seznani, da so ob poti postavljeni križi, ki simbolizirajo križev pot. Križev pot je zelo lepo urejen, saj so ob vsakem križu posajene rože, vsake toliko pa si lahko sprehajalci odpočijejo tudi na klopcah. Hrib Sv. Katarine je poznan po zapuščini naših prednikov – gradišču, ki je eno večjih v Sloveniji. Gre za kamnit nasip, ki je služil kot neke vrste obrambni nasip pred turškimi vpadi za tamkajšnje prebivalce toliko tisoč let nazaj. Pot nas pripelje do obnovljene kapelice, ki je nadomestila razvaline nekdanje cerkvice. Zaradi dokaj lepega vremena smo bili deležni tudi razgleda na morje in otoke Krk, Cres in Lošinj.

Razstavljanje ročno izdelanih izdelkov na stojnici

20. 5. 2013

Vsakega 1. in 16. v mesecu je v Ilirski Bistrici organiziran semenj, kjer različni ponudniki predstavijo in prodajajo svoje izdelke. Gre za ponudbo kot so mlečni in mesni izdelki lokalnih kmetij, sadje in zelenjava, med in izdelki iz njega, cvetje, sveče, obutev, oblačila in usnjena galanterija pa še kaj bi se našlo. Na društvu smo se odločili, da se izkažemo v naših ročnih spretnostih in se tudi mi s stojnico predstavimo na sejmu. Ob tej priložnosti smo zbirali tudi prostovoljne prispevke, ki bodo namenjeni razvoju delovanja društva.

Tudi vi ste lahko dobrodelni

Prispevajte 0,5% dohodnine in pomagali boste zmanjšati škodo pri uživanju drog.

Prispevate lahko tudi na TRR:

SI56 1010 0003 6151 604 (Banka Koper)
Davčna št.: 853 73 818

pot@kabelnet.net

Naslov

Društvo POT
Levstikova ulica 3
6250 Ilirska Bistrica

Urnik

}
Ilirska Bistrica:
od ponedeljka do petka med 7.00 in 15.00 uro